Odontologia per l’esport

A Roura Brau Odontologia comptem amb odontòlegs que han vinculat part de la seva activitat professional a l’estudi de l’atenció odontològica de l’ esportista i volem oferir a Girona aquesta atenció específica.

Actualment, encara és una part de l’odontologia que és desconeguda per moltes de les persones vinculades al món de l’esport.

Els esportistes no són conscients de l’importància de tenir una boca sana, hem de tenir en compte que la cavitat oral presenta un alt contingut bacteriològic que pot afectar a nivell general. La prevenció és molt important ja que la pèrdua de salut bucodental pot causar problemes a nivell de rendiment esportiu.

L’esport de competició, com a activitat física, necessita un perfecte estat de salut general  per al seu desenvolupament més òptim.Ningú es pot considerar sa si no té una bona salut bucodental.

La boca forma part del nostre cos i per tant quan hi ha una infecció en una dent o a les genives aquesta afecta al rendiment del nostre organisme.  La boca és la part del nostre organisme amb més varietat de bacteris, això dificulta el seu control i afavoreix una alta prevalença d’infeccions cròniques que passen desapercebudes.
Davant d’aquesta situació, el sistema de defensa del nostre cos tracta de mantenir els focus controlats en aquest estat crònic o latent, demanant-li una exigència extra que dificulta el seu bon funcionament i augmenta el cansament. Per tant, és important tenir una bona prevenció de la nostra salut bucodental per no dificultar altres funcions del nostre cos.

L’atenció odontològica que oferim és tan a nivell col·lectiu, xerrades informatives, avaluacions de clubs o equips esportius que es posin en contacte amb nosaltres, com a nivell individual (esportistes, entrenadors, …).