Embarassades

A Roura i Brau Odontologia volem destacar l’importància de començar l’atenció odontològica dels nostres pacients abans del naixement. Encara que sembli una idea “descabellada” tenim moltes raons que ho justifiquen.

Tradicionalment es considera normal que durant l’embaràs apareguin més problemes bucodentals (càries i gingivitis). Per una altra banda, es pensa que està contraindicat realitzar tractaments odontològics a dones embarassades i això dificulta tenir un bon estat de salut bucodental en aquest grup de la població.

Com la salut oral dels progenitors influirà directament en la salut oral dels seus fills (els nostres pacients) oferim aquest servei a tots els pares que vulguin conèixer què podem fer perquè els seus fills no tinguin patologies infeccioses a nivell de la cavitat oral.

Actualment, està demostrat que es poden realitzar tasques preventives, determinació de risc de patologia i tractaments odontològics sense efectes nocius pel nadó.

Hem de tenir en compte que la dona embarassada es considera una pacient d’alt risc, ja que les variacions alimentàries, hormonals i els vòmits/reflux que presenten augmenta la susceptibilitat a la càries i gingivitis.

 

RECOMANEM:

–       raspallar les dents

–       consumir aigua a petites quantitats freqüentment

–       evitar l’ingesta d’aliments enganxosos i ensucrats o begudes àcides

–       tenir la boca amb nivells baixos de bacteris per no contaminar la boca del nadó

–       a partir del primer bany del nadó introduir l’higiene de la boca del bebè

–       informar-se de les mesures higièniques per no transmetre els bacteris al nadó